1996 släppte Sanna Nielsen sin första singel – och vann svenska folkets hjärtan direkt

Ingenting är så härligt som att vrida tillbaka klockan och uppleva en dos nostalgi från förr. Inte minst om man dessutom får chansen att minnas tillbaka hur allting började för personer som senare skulle komma att bli firade stjärnor och kändisar.

Titta bara på Sanna Nielsen. 2017 har hon såväl vunnit Melodifestivalen som agerat julvärd och lett Allsång på Skansen… men 1996 däremot, då var hon blott en blyg 11-åring som just släppt sin första singel: ”Till en fågel”.

En varm sommarkväll samma år gästade hon ”Café på turné” för att uppträda med Lotta Engbergs orkester. Lotta Engberg i egen hög person stod i kören, och självklart var Sanna lite nervös. Vem hade kunnat tänka sig där och då att denna lilla tös från Edenryd skulle bli en sådan stjärna? Eller att debutsingeln skulle komma att gå upp som etta på Svensktoppen?

Tja, så fort hon öppnade munnen såg man i alla fall att det fanns något visst där. För jösses, vilken röst hon hade!

Lyssna och njut i spelaren här under – av ögonblicket då allt började. Gåshud!

Klicka på play-knappen här under för att starta klippet.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/piU1NXINARw” /]

Sanna är ju verkligen fantastisk med sin ljuva stämma. Redan då, år 1996, var hon en sådan stjärna! Visst förtjänar fler att få upptäcka detta guldkorn? Dela gärna vidare detta bland dina vänner och bjud fler du känner på lite gåshud och nostalgi!