2 dansare tar publikens fokus – men titta när kvinnan i rosa kavaj vänder sig om och ger Europa bra vibrationer

I helgen är det dags för Eurovision igen och det är verkligen något som jag tänker titta på. Jag älskar att sitta antingen med ett par vänner eller med min familj och titta på de olika ländernas bidrag.

Tyvärr tycker jag att många bidrag inte riktigt verkar ta tävlingen lika seriöst som förut när jag växte upp. Jag kommer fortfarande ihåg när jag såg detta magiska framträdande. Hon är verkligen värd all framgång hon har haft genom livet. Snacka om att jag har dansat till hennes låtar många gånger – och gör det fortfarande!

De flesta svenskar idag har nog ganska bra koll på vem Kikki Danielsson är och på många av hennes låtar. Hon har verkligen tagit Sverige med storm genom åren.

Men visste du att hon varit med i den svenska Melodifestivalen hela 9 gånger och ställt upp i Eurovision 2 gånger.

Den första gången hon var med i Eurovision var med gruppen Chips och bidraget Dag efter Dag 1982. Då kom de på tionde plats. Inte alls dåligt!

Den andra gången, 1985, ställde hon upp själv – och hamnade på tredje plats. Snacka om revansch. 

Då ställde hon upp med det här magiska framträdandet av ”Bra vibrationer”. Det är verkligen en låt som jag har fina minnen till.

Låten är skriven Ingela Forsman och Lasse Holm, så det kanske inte är så konstigt att det blev en sådan succé! 

Tycker du som jag att Eurovision inte är lika bra som på den goda tiden? Dela videon med dina vänner så att alla kommer ihåg hur en riktigt bra Eurovision-låt ska vara!