20 pensionärer intar fängelset för att uppträda – 2 min senare ställer sig fångarna upp och skriker

Ett gäng pensionärer möter en grupp interner på ett fängelse. Tycker du att det låter konstigt? Det är det kanske också, men videon på deras möte lämnar ingen oberörd.

[email protected] Chorus är en kör i Massachusetts för pensionärer och medlemmarna är mellan 73 och 91 år gamla. Körledaren Bob Cilman håller auditions varje vecka för att hitta nya röster. Några av medlemmarna har sjungit professionellt innan, en del är glada amatörer och en del har aldrig stått på en scen innan de fyllde 80.

Tillsammans gör de moderna covers av kända låtar – och de verkar ha otroligt roligt tillsammans på scen. 

I filmen nedan besöker de ett fängelse för att göra en uppvisning. Internerna ser lite skeptiska ut när där de sitter i gräset och väntar på att pensionärerna ska börja sjunga.

Men när de kommer till refrängen och alla tar i – då ser man hur publiken börjar le en efter en. I slutet ställer de sig upp och applåderar. 

Jag fick faktiskt lite gåshud när jag lyssnade på det här.

Filmen är från 2013 och solisterna Elaine, Jack, Lenny och Eileen har alla gått bort sedan dess. De är en kraftfull påminnelse om hur flyktigt livet är, och hur viktigt det är att leva till max under vår stund här på jorden.

Tycker du också om pensionärernas fantastiska uppträdande? Dela gärna filmen vidare till dina vänner.

Publicerad av Newsner musik