20 skolflickor står blixtstilla på scenen – titta nu när de lyfter blicken och lamslår publiken

Det är alltid med en viss klump i magen jag tittar när någon ska ge sig på sig någon av våra verkliga klassiker eller någon av mina favoritlåtar. Allt för ofta blir det ganska platt och tråkigt, vilket kanske inte är så konstigt – klassiska låtar har blivit det av en anledning. 

Men någon gång emellanåt springer man på en tolkning som överrumplar en fullständigt, ofta med någon liten tvist som förvandlar tolkningen till en inspirerad hyllning i stället för att bara vara en blek kopia.

Flickkören Frensham Madrigals tolkning av Queens odödliga ”Bohemian Rhapsody” från 1975 är precis ett sådant framträdande. Det ser ganska uppstramat och tillrättalagt ut från början, när de kommer igång och lever ut med all sin energi är det svårt att inte känna ett leende växa fram på läpparna! Det är inte svårt att förstå att den här gruppen vunnit flera musiktävlingar internationellt för sina framträdanden.

Jag tycker de här tjejerna är värda en rejäl applåd för sitt framträdande – tummen upp om du också gillade denna tolkning!