21-årige lagerarbetaren chockas av domarens storslagna hyllning

1991 bildas det brittiska rockbandet Oasis. Det var startskottet för ett årtionde där det kändes som att allting började och slutade med bröderna Noel och Liam Gallagher, Oasis frontfigurer. Deras två första album, Definitely Maybe och (What’s the Story) Morning Glory?, var stilbildande för brittisk musik och har varit den starkast bidragande orsaken till att Oasis i dag sålt över 75 miljoner album världen över. 

Med på plattorna fanns odödliga klassiker som ”Live Forever”, ”Don’t Look Back In Anger” och sist, men definitivt inte minst, ”Wonderwall”. Det är den sistnämnda som 21-årige lagerarbetaren Jaymie Deboucherville bestämde sig för att tolka när han sökte till Australiens The X Factor för två år sedan.

Resultatet? Det var varken han eller juryn förberedda på.

bannern

Visst förtjänar den här lagerarbetaren att stå på en större scen? ”Wonderwall” är en av mina favoritlåtar och jag tycker att han tolkar den på ett väldigt vackert sätt. Oasis må ha varit som störst på 90-talet, men bandet slutar verkligen aldrig att vara aktuella. Annons: Den 14:e oktober har dokumentären Oasis: Supersonic premiär på svenska biografer och den borde alla gå och se. Boka dina biljetter här.