4-åringens lek med barnvakten slutade i tragedi. Men sista raden berör miljoner än i dag.

Jag tror många kommer att känna igen den här berättelsen ju längre de läser. Italienskan Lory del Santo var stolt mamma till 4-årige Conor. Men under en dag i glädjens tecken skulle allt förändras – och pappans sätt att hantera sorgen har fått oss alla att fälla en tår över familjens öde.

1985 träffade Lory del Santo en man från England. De fattade omgående tycke för varandra, och inledde en relation. Han visade sig vara en berömd musiker.

1c

Bara några månader senare får Lory veta att hon är gravid. Hon var överlycklig, och trodde att detsamma gällde för hennes pojkvän. Full av tillförsikt inför framtiden berättar hon det för honom. Men hans reaktion är inte vad hon förväntar sig. Han säger att han inte är redo att skaffa barn, att bli pappa, och det slutar med att de lämnar varandra. Han behövde tid att ordna upp sitt eget liv först. Efter en tid ifrån varandra förändras saker och ting. Han återvänder – och är redo. De är tillsammans igen och är vid varandras sida när sonen Conor föds i augusti 1986.

2c

Lyckliga tider följer efter Conors födsel. Hela familjen bor tillsammans på landsbygden i England och känner hur bra tillvaron är.

3c

Men efter en tid känner pappan något annat. Han känner inte den där genuina kärleken till sin son. Han vet inte riktigt hur han ska bete sig med honom. Så fort som Conor låg och sov började han dricka. Han ville få bukt med problemen och skrev därför in sig själv på en rehabiliteringsklinik.

4c

Lory och pappan valde att ta ett uppehåll, men behöll kontakten. Lory och Conor flyttade till Italien och pappan besökte dem ibland.

5c

Conor är en lekfull och glad pojke som älskar att lyssna på pappans musik.

6c

Den 19 mars 1991 bestämmer sig pappan för att förändra sitt liv. Det var en mycket speciell dag, för det var allra första gången som far och son gjorde någonting tillsammans. De besökte en cirkus i New York och hade det hur bra som helst. Från den dagen ville pappan vara med sin son så mycket han bara kunde. Dagen därpå hade de bestämt sig för att åka til ett närliggande zoo. Conor var så uppspelt att han knappt kunde sova den kvällen.

7c

När Conor och hans mamma bodde i New York låg deras lägenhet i en skyskrapa. Morgonen efter cirkus-besöket lekte Conor kurragömma med sin barnvakt, i väntan på att hans pappa skulle hämta honom. En glasmästare var på besök i lägenheten för att byta fönster. Lägenheten var inglasad, men fönstren var alltid stängda av säkerhetsskäl. Men i dag var ett fönster öppet på grund av glasmästarens besök. Det var då det fruktansvärda hände: När Conor skulle gömma sig för sin barnvakt sprang han rakt emot det öppna fönstret. Han trodde att glasrutan, som alltid, var stängd och att han kunde gömma sig bakom gardinen.

8c

Tragedin var ett faktum. Han föll 49 våningar och landade på en närliggande byggnad. Lory sprang in till vardagsrummet när hon hörde barnvaktens skrik, och bröt ihop när hon insåg vad som hänt. Minuter senare kom pappan för att hämta upp sin son. Men Conor var redan död.

Pappan i den här historien är ingen mindre än världsartisten Eric Clapton. Han hanterade den obeskrivliga sorgen på ett sätt som vi alla har hört talas om…

9c

…nämligen med låten ”Tears In Heaven”.

Bildkälla: Youtube.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.