Alla trodde Freddie Mercury var död – då tar okänd kille upp micken och förtrollar alla

Freddie Mercury, känd från ett av världens största band genom tiderna – Queen, lämnade världen i sorg när han gick bort i november 1991. Trots att han varit död i många år fortsätter han att hyllas som den bästa sångare som någonsin levt, och ingen kan komma i närheten av hans talang. 

Därför förbryllar Marc Martel från Kanada hela världen när han tar ton och låter skrämmande lik legenden Freddie Mercury.

Freddie Mercury har kallats ett musikaliskt geni under nästan hela sin livstid. Inte bara har han en gudomlig röst, han ligger också bakom skapandet av odödliga låtar som ”Bohemian Rhapsody”, ”We are the Champions” och ”Killer Queen” som fortfarande listas som världens bästa låtar. 

Sedan hans död har artister kommit att jämföras med hans otroliga röst, men ingen har kommit i närheten av hans storhet. När jag såg videon på Marc Martel från Kanada fick jag gåshud över hela kroppen, det här är nog det närmsta någon kan komma en tolkning av ikonen Freddie Mercury. 

Klippet har fått över tolv miljoner visningar på Youtube, där kommentarerna om Marcs likhet med Freddie väller in. 

Det finns ingen som Freddie Mercury, men det gav mig rysningar i hela kroppen av att höra en så fantastisk tolkning. Dela gärna för att hylla legenden Freddie Mercury så att hans musik lever kvar.