Benny Andersson avslöjar spännande detaljerna om nya Mamma Mia-filmen

Det har gått 10 år sedan världen fick se ”Mamma Mia”-filmen och nästa sommar är det dags för uppföljaren.

Nu berättar Benny Andersson om den nya filmen – och om låtarna som många säkerligen aldrig har hört.

Filmen ”Mamma Mia” blev en stor succé världen över. En mängd av det svenska bandets allra största hits var med i filmen och Benny Andersson var själv en stor del av projektet.

Nu står det klart att det blir en uppföljare till den första filmen som har biopremiär den 20 juli 2018. I en intervju med TV4 berättar nu Benny om den nya musikalkomedin.

– Vi har gjort en bra film. Det är bara att hoppas på att det blir bra, det kan det bli, säger han till TV4.

Uppföljaren, som fått namnet ”Mamma Mia: Here we go again” kommer utspela sig både före och efter den första filmen. Tittarna får följa med Donna, som spelas av Meryl Streep, när hon träffar de potentiella papporna – men även vad som skett efter det grekiska bröllopet.

”Många som inte hört musiken”

Benny Andersson berättar att publiken säkerligen kommer bli överraskade av låtvalen. Några låtar som han inte rört på väldigt, väldigt länge.

– Det är roligt att jobba med musiker, det är vissa  låtar i filmen man inte rört på 39-42 år. Det är kul. Det är många som inte hört den här musiken, det tror jag inte. Om man inte är hardcore Abba-fans, säger han till TV4.

Trots ABBA:s fortsatta succé, med låtar som fortsatt spelas världen över, är Benny överraskad. Han berättar att han inte trodde att ”hypen” kring bandet skulle vara så länge.

– Det har jag varit länge kan jag säga, sedan 1984. När vi slutade så har man en tanke att ”ja det kanske håller på i Spanien och Portugal” men att det kommer rinna ut i sanden. Men det gjorde inte det, jag vill tro att det beror på att det var kvalité i det vi gjorde, säger Benny Andersson till TV4.

Vad tror du om den nya Mamma Mia-filmen? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.