Bert Karlssons stenhårda kritik mot Melodifestivalen – ”Om de vore experter vore de en sak”.

27-årige Robin Bengtsson blev årets segrare av Melodifestivalen, efter avgörande röster från den internationella juryn. Detta var något som fick många svenskar att rasa, bland annat kända skivbolagsdirektören Bert Karlsson, som inte håller tillbaka på sina åsikter. 
– Det är som om Norge skulle utse vilka av våra svenska skidåkare som ska vara med och tävla i VM, säger han.

Klockan 22.00 på lördagen stod det klart att föredetta idoldeltagaren Robin Bengtsson blev vinnare av Melodifestivalen 2017. Men även om han möttes av folkets jubel fanns det de som uttryckte stort missnöje över att en utländsk jury fick bedöma tävlingen.

En av de som uttryckt stark kritik mot det nya systemet är skivbolagsdirektören Bert Karlsson, som i en intervju med Aftonbladet säger att ”det är taskigt”, och jämför upplägget med skid-VM. 
– Det är som om Norge skulle utse vilka av våra svenska skidåkare som ska vara med och tävla i VM, säger han till Aftonbladet. Wikimedia CommonsFoto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Som många andra menar Bert Karlsson att det är fel att en internationell jury ska avgöra vem som vinner den svenska Melodifestivalen, då svenskarna klarar det själva enligt honom.
– Om de vore experter vore det en sak. Men titta på Storbritannien, de gav Lisa Ajax en tolva. Det är inte konstigt att det går som det går för dem i Eurovision, säger han till Aftonbladet

Även om Bert Karlsson ger en känga till arrangörerna så understryker han att det inte är vinnaren Robin Bengtsson han kritiserar. 
– Men det är så taskigt, han får så mycket badwill. De som inte gillar resultatet kommer vara negativ mot honom, i stället för att förenas över en vinnare. Så fort folk upplever saker som fusk blir de förbannade och då går det ut över den som vinner. Och det är orättvist, säger han. 

Foto: Jonatan Svensson Glad // CC BY-SA 4.0 // via Wikimedia Commons

Många är missnöjda över att en internationell jury fick avgöra vem som blev vinnare av den svenska Melodifestivalen. Dela gärna om du håller med.