Bilolyckan tog 3-årings liv: Nu berör Idas omskrivna version av Hallelujah tusentals

På nyårsafton firade de flesta av oss in det nya året med glädje. Det ska vara en kväll att minnas tillbaka och samtidigt blicka framåt, kanske med några nya löften inför framtiden. 

Men det som skulle ha varit en festlig dag för medborgarna i Gällivare, Norrbotten, slutade istället i tragedi. Under nyårsnatten inträffade en allvarlig bilolycka i centrala Gällivare, som skulle komma att kräva fyra liv. Ett 70-årigt par, en 35-årig pappa och hans 3-årige son avled i olyckan. En åttaårig flicka skadades även allvarligt.

Den tragiska olyckan berörde många, även människor som inte kände någon av de avlidna. Ida Tallhed från Öjebyn berördes så mycket av olyckan att hon bestämde sig för att göra något mer för offrens anhöriga. Hon skrev en egen låt.

Texten är Idas egna ord, och musiken är från den kända låten Hallelujah. Så här skriver hon själv på Facebook:

Det är så tragiskt när folk tvingas dö i olyckor och sjukdom.. På nyårsafton skedde en tragisk och fruktansvärd olycka i kommunen där jag föddes. 4 personer dog, därebland en 3 årig pojke och hans pappa. Det gör mig så oerhört ledsen och jag känner då obeskrivligt mycket med alla sörjande. Mitt i allt detta så skrev jag ihop en text och valde att spela in den. Och nu väljer jag att dela den med er..

Jag vet att sången är långt ifrån felfri här, men det är svårt att sjunga samtidigt som man gråter.. Svårt att sjunga just denna egna text, utan att gråta! Men trots det så delar jag den för att visa mitt djupaste stöd till alla som drabbats av denna sorg!

Vila i frid

<3
Mycket kärlek och tankar från mig!

Hon delade den på sin facebooksida och på bara sex timmar hade inlägget fått närmare tusen delningar.

Lyssna på Idas låt här nedan.

Dela gärna Idas vackra sång vidare till dina vänner om du också blev berörd.

Publicerad av Newsner musik