Björn Kjellmans fina hyllning till Josefin Nilsson: ”Hon var en ljuvlig människa”.

Under måndagen kom beskedet att musikern och skådespelaren Josefin Nilsson lämnat jordelivet. Hon somnade in omgiven av sina närmaste, men vad som orsakade dödsfallet är ännu oklart, enligt familjen. Nu sörjs Ainbusk-sångerskan av kulturpersonligheter över hela landet. En av dessa är nära vännen Björn Kjellman som gjorde filmen Adam & Eva tillsammans med Josefin.

Förutom stora framgångar som musiker, framför allt tillsammans med systrarna i gotländska popgruppen Ainbusk, var Josefin Nilsson känd över hela Sverige för hennes roll som Eva i populära 90-talsfilmen Adam & Eva. Karaktären Adam spelades av Björn Kjellman, som också var nära vän med Josefin.

För Expressen berättar han nu om den stora sorgen efter chockbeskedet om hennes bortgång.
”Josefin var en nära vän. Och det känns väldigt tungt att vara så långt hemifrån just nu. Vi fick dela en stor framgång ihop. Adam&Eva. Som vi båda var väldigt stolta över. Men framför allt fick jag lära känna en ljuvlig människa. Vild, skör, vacker, kraftfull, med makalös sångröst. Visst, allt det är ju sant. Men hon var också klok. Vis och klarsynt på ett sätt som får mig att häpna över att hon faktiskt bara var 26 år när vi lärde känna varandra”, skriver Kjellman i ett sms till Expressen.

Josefin Nilsson blev 46 år gammal. Vila i frid.