Björn och Benny firade 50 år tillsammans. Då återförenades ABBA på scen igen.

Den 5 juni 1966 träffades Björn Ulvaeus och Benny Andersson för allra första gången. Ett möte som sedan dess förgyllt svensk musik. För att fira sina 50 år som vänner och superduo anordnade Björn och Benny en fest på Berns salonger under söndagen. På plats? Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad.  

Vid firandet av Björn och Bennys 50 år tillsammans fanns stora delar av Sveriges musikelit på plats för att uppträda och hylla superduon. Men det var Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad som lyckades stjäla showen fullständigt när de äntrade scenen och sjöng för Björn och Benny. Det hela avslutades också med att alla fyra stod på scenen och sjöng ”You and I”. Det berättar legendaren Janne Schaffer, som självklart var på plats, för Expressen.

En magisk återförening av ABBA som var minst sagt känslosam. För publiken, men framför allt för bandmedlemmarna själva.
– Den här kvällen var helt fantastisk. Väldigt mycket känslor. Vi har gjort en resa genom vår historia, framför allt Benny och Björns. Det har varit väldigt nostalgisk, säger Anni-Frid Lyngstad till Expressen.

Förutom ABBA:s återförening och nummer deltog bland många andra Peter Jöback, Lasse Berghagen, Björn Skifs, Janne Schaffer, Pernilla Wahlgren, Lena Philipsson, Kristina Lugn, Jerry Williams, Niklas Strömstedt, Helen Sjöholm,Tommy Körberg och Thomas och Marie Ledin och Lill-Babs var på plats. Det skriver Expressen.

En minst sagt stark uppställning som skapade en magisk kväll som ingen annan. En kväll som Björn och Benny och alla andra som var på plats aldrig kommer att glömma.
– Det här var ett stycke musikhistoria, säger Janne Schaffer till Expressen.

Gilla gärna om du också velat vara på plats för att uppleva detta ögonblick.