Björn Skifs vann över honom 1966. Nu vill Tommy Körberg ta revansch med en duell på Skansen.

1966 anordnade Sveriges radio en poptävling. Storfavoriter till segern? Björn Skifs och hans band Slam Creepers samt Tommy Körsbergs band Maniac. Då var det Skifs som drog det längsta strået mellan dessa två giganter inom svensk musik. Nu vill Körberg ha revansch med en ny duell på Skansen – exakt 50 år senare.

Tommy Körbergs oväntade initiativ blev officiellt under Björn Skifs show ”Lite nu och då” på Göta Lejon i Stockholm. Då dök Tommy Körberg plötsligt upp på scenen i en boxarrock – och med en önskan om revansch för förlusten 50 år tidigare.
– Har han gått och ruvat på hämnd i 50 år? Jag blev chockad, men sedan fann jag mig ganska snabbt och tänkte att vad fasen, det skulle ju vara kul, säger Björn Skifs till Aftonbladet.

Tävlingen som Sveriges Radio arrangerade var på Skansens scen den 26 augusti 1966. Och den 26 augusti 2016 kommer de att stå där igen. Tommy Körbergs revanschduell kommer att bli av. Men det kanske inte blir så mycket kamp om en seger utan snarare en festlig föreställning med mycket nostalgi.
– Vi ska lira låtar från den tiden. Det finns jävligt många bra låtar. Men vi ska inte tävla direkt. Inte slåss heller. Om vi ska slåss så får vi göra det utan glasögon och då kommer ingen att komma till skada. Ingen kommer att se var den andre är, säger Tommy Körberg till Aftonbladet och skrattar.

Nu blir det ”Revanschen på Skansen” i sommar och det vill man ju verkligen inte missa.
– Det var en jävligt kul överraskning, det måste jag säga. Jag tände till ordentligt på det där, säger Skifs.

Nu bokar vi in den 26 augusti och ser fram emot en uppvisning av rang från dessa två giganter! Dela gärna så att fler får reda på denna glädjande nyhet.