Björn Skifs avslöjar: Här är musiken jag vill ha på min begravning

Björn Skifs har inga planer på att pensionera sig – men redan nu berättar han om tankarna kring sin begravning.

Då väljer han ut en riktig klassiker som ska få stämningen att livas upp rejält.

Björn Skifs har stått på scenen i över 50 år. Tidigare i april firade han också ett annat stort jubileum, sin 70-årsdag, men några planer på att pensionera sig har han inte. För tillfället står han på Göta Lejons scen i Stockholm med pjäsen ”Björn Skifs – Lite nu som då” som spelas i höst och i vinter, och möjligheten finns enligt honom själv att den populära showen fortsätter i vår. 

Trots att han jobbar allt mindre konstaterar Skifs att pensionen inte finns på kartan.

– Jag fick en väldig energi när vi satte i gång med Göta Lejon. Så småningom kommer jag väl glida in i någon pensionstillvaro men det är inget som jag har några planer på än. Det enda är att jag inte jobbar lika infernaliskt som tidigare och det finns det väl en anledning till, säger Skifs till Expressen.

Foto: Wikipedia/Peter Knutson

Tidigare har Björn Skifs, som i år också firar 30 år tillsammans med sin fru Pernilla, att han tycker att alla borde planera sina egna begravningar. Inte för att Skifs känner sig tillräckligt gammal för att göra det nu vet han redan några detaljer om hur han vill att hans begravning ska se ut.

– Jag tycker man helt odramatiskt ska tänka på hur man vill ha det. Ska de ha kul eller ska de inte ha kul? Och jag tycker att det är klart att de ska ha kul. Har man försökt roa folk i hela sitt liv så tycker jag att man ska försöka göra det även då, säger Skifs till Expressen och konsatterar att begravningen i stället ska bli som en glad fest. 

Dessutom har han redan en uppfattning om en av låtarna han gärna vill ska spelas när han hedras efter sin död. Skifs konstaterar att han gärna vill ha instrumentell musik – men även någonting gladare och mer dansvänligt.

– Eller så blir det Earth, Wind & Fire så det blir lite fart på den där tillställningen. ”September” och allt vad de heter, det är fantastiska låtar. Det skulle jag gärna vilja ha, säger Skifs till Expressen

Foto: Wikipedia/Mats Bäcker

Du är bäst, Björn! Dela gärna artikeln vidare för att hylla en av våra främsta underhållare genom tiderna!