Björn Skifs gör ett vågat val – men vänta tills du ser vilka som vänder sig om

Nöjesmassakern var ett svenskt underhållningsprogram som hade premiär den 11:e oktober 1985. Programmet blev omedelbart en stor tittarsuccé och hade otroliga tittarsiffror. Det nionde avsnittet hade galna 4,7 miljoner tittare vilket innebar att 66 procent av den svenska befolkningen såg avsnittet.

I programmet underhöll de fyra programledarna Sven Melander, Åke Cato, Gösta Engström och Jon Skolmen tittarna med olika roliga sketcher. Showen gästades också av flera kända svenska och utländska skådespelare och artister.

Klippet nedan är ett av mina personliga favoriter för här bjuds det sannerligen på underhållning i världsklass.

Flera kända sketcher från Nöjesmassakern har blivit riktiga klassiker. Bland annat var det här Sven Melanders och Åke Catos tv-kockar Werner och Werner gjorde stor succé precis som Sven Melanders båda figurer Trollet Rulle och Steve med Lloyden.

Björn Skifs driver upp tempot

Men en annan viktig del av Nöjesmassakern var gästerna: Tommy Nilsson, Bonnie Tyler, Harry Brandelius och Grace Jones är exempel på kändisar som deltog. En annan var Björn Skifs, som var med i två program, och i det här klippet gör han sannerligen avtryck.

Björn sitter i inledningen på en parkbänk när han plötsligt hör några välbekanta ackord, reser sig upp och driver sedan upp tempot rejält med vad som då var en helt ny låt – nämligen ”Vild och vacker” – i stället för att köra någon av sina klassiker. Ett något vågat val av den gode Björn, men ett val som ska visa sig bli stor succé.

Unik koreografi

Snart får han nänmligen sällskap på scenen av fyra kostymklädda dansare. Det är inga mindre än Nöjesmassakerns programledare Sven Melander, Åke Cato, Gösta Engström och Jon Skolmen som övat in en koreografi som är minst sagt unik.

Se och njut i av svensk tv-historia i spelaren här under!

Var lite bjussig och klicka på DELA här under så att fler får uppleva detta ljuvliga klipp med några av de största vi haft i det här landet!