Björn Skifs om första mötet med frun Pernilla: ”Jag blev betagen redan där”

I april fyllde Björn Skifs 70 år och firades flitigt av sin familj, vänner och fans. 

Nu berättar den folkkära artisten om relationen med sin fru Pernilla – vars relation hållit sig stark i över 30 år.

– Jag kan inte tänka mig ett bättre bollplank, säger Skifs i TV4-programmet ”Björn Skifs – 70 år med nöje”.

Björn Skifs har stått på scenen större delen av sitt liv. I april firade den folkkäre artisten 70 år – och firandet blev tårfyllt för honom och familjen. 

Men förutom att fira födelsedag finns det även en annan sak att fira. I år har nämligen Björn varit tillsammans med sin fru Pernilla Skifs i 30 år. I det nya TV4-programmet ”Björn Skifs – 70 år med nöje” berättar nu Skifs om relationen till sin fru – och minns tillbaka till tiden då de träffades för första gången. Det var när Pernilla jobbade på scen som dansare.

– Jag blev betagen redan där, säger Skifs i programmet.

Den folkkära artisten fattade tycke direkt för Pernilla – och han ville mer än gärna jobba med henne för att få träffas igen. Den chansen skulle också komma när han spelade in programmet ”I tid och otid”. Då behövde programmet dansare, och Skifs visste direkt vem han ville föreslå. 

– Hon fattade ju inte vad hon gjorde där. Men jag en chans att lägga an och jag lyckades så pass bra att jag fick till en träff till. Vi började umgås och sedan gick det som det gick, säger Skifs.

FOTO: Leif R Jansson / TT Nyhetsbyrån

 

Paret har sedan 17 år tillbaka jobbat tillsammans där Pernilla bland annat framgångsrikt regiserat sin make i showen ”Speldosa”. Men trots de många åren de haft tillsammans på och utanför scenen blev de varnad för att jobba tillsammans. Folk i branschen konstaterade att det inte var nyttigt för förhållandet – och kunde bli avgörande.

– ”Ni ska inte jobba ihop. Då går allt åt helvete, det är första steget mot en separation”, berättar han.

Men trots många år tillsammans i jobbet fick de som varnade paret fel. I år firar de 30 år som par – och Björn njuter fortfarande av att jobba med sin fru.

– Det fungerar alldeles utmärkt, jag kan inte tänka mig ett bättre bollplank, berättar Skifs.

Hela programmet ”Björn Skifs – 70 år av nöje” kan du se på TV4 Play.

FOTO: Wikipedia/Hjärt- Lungfonden

Stort grattis till makarna Skifs som firar 30 år som gifta! Dela gärna och skriv en hälsning till paret!