Björn Skifs om sin mystiska sjukdom: ”Kan ha haft det i tio år utan att veta”

I höstas tvingades Björn Skifs ta en paus från scenen. Blodtrycket svajade, han ramlade och fick hjärnskakning. 

Nu berättar Skifs att han fått veta att han har borrelia – och att sjukdomen kan ligga bakom hälsoproblemen som fick honom att ställa in showen ”Skifs vs Körberg” efter bara en föreställning.

Men hur länge han kan ha haft det är oklart. 

– Det vet man inte, det kan jag ha haft i tio-femton år utan att ha vetat om det. Jag vet att jag har haft lite yrsel i tio-femton år. Jag mår okej, men även om jag fick antibiotika mot borrelian och infektionen är borta så kan symptomen finnas kvar. Länge. Det kan vara en bov i dramat också till att jag fick blodtrycksfall och hjärnskakning. Det behöver inte vara det, läkarna vet inte säkert, säger Skifs som i dag berättar att han mest mår bra, till Expressen

© Henrik Montgomery/TT

På torsdag fyller den folkkära artisten 70 år. Bemärkelsedagen kommer han att fira på hemmaplan med familjen. 

– Jag är glad för varje födelsedag jag får uppleva, men annars är det inte mycket att fira. Det är påtagligt att det blir mindre tid kvar att hinna med det man vill göra. Och så märker jag av det gradvisa förfallet. Det är inte lika kul, säger Skifs.

Som slår tillbaka mot synen på åldrande och erfarenhet i Sverige. 

– Ja, det är lite ungdomsfixerat. Det har inte alltid varit så i Sverige. Förr brydde man sig mycket om ”di gamle”, de var med på ett annat sätt, det lyssnades till vad de hade att säga. Erfarenheten var värd mer än i dag. I dag ska allt gå fortare, vara högre och bättre.

© Wikimedia commons

Grattis i förskott Björn! Dela gärna för att gratulera denna fantastiske artist och musiker inför 70-årsdagen på torsdag!