Brolle river fram gitarren och chansar med Elvis – resultatet är svensk tv-historia

Många stora artister har medverkat i SVT:s långkörare ”Så ska det låta”. 2009 gästades programmet av en då 27-årig Kjell Junior Wallmark, mer känd som Brolle. Han bildade lag tillsammans med popsångerskan Sibel Redzep och Putte Nelson och efter en stund får Brolle en idé på en låt att framföra.

Han plockar fram sin gitarr och slår an ett ackord. Det som sedan utspelas i studion måste klassas som svensk tv-historia.

Låten Brolle bestämt sig för att framföra är Elvis Presleys klassiker ”In the Ghetto”från 1969 som blivit en av Elvis mest hyllade låtar.

Fenomenal sånginsats

Tillsammans med Sibel levererar Brolle en helt magnifik version av låten. Personligen vill jag verkligen lyfta fram Sibels fenomenala sånginsats när hon backar upp Brolle genom hela låten och det syns verkligen att duon förstår varandra när de sjunger.

Klippen på Youtube har snart tio år på nacken men har totalt haft över en miljon visningar vilket gör det till ett av de mest sedda klippen från ”Så ska det låta”. Det är inte svårt att förstå varför när man ser det här, detta är ett framförande som faktiskt snuddar vid Elvis storhet.

Klicka mer än gärna på DELA här under för att hjälpa till att sprida Brolles och Sibels vackra tolkning – och samtidigt hylla en av de största musikerna nånsin, Elvis!