Carola i elddrama inför alla – här fångar kameran det otäcka: ”Jag blev rädd”

Carolas show i söndags höll på att sluta riktigt illa.

Mitt under hennes framträdande höll hennes klänning på att ta eld.

– Jag blev rädd och reagerade snabbt och instinktivt när jag förstod att röken kom från klänningen, säger hon till Aftonbladet.

Carola turnerar just nu runt om i Sverige. Spelningen i Tylösand skulle visa sig bli minnesvärd, men kanske inte av den anledning som artisten tänkt sig.

Det var när den ”Så mycket bättre”-aktuella artisten framförde klassikern ”Fångad av en stormvind” som hon plötsligt kände rökdoft i lokalen.

– Jag blev rädd och reagerade snabbt och instinktivt när jag förstod att röken kom från klänningen. Tur att jag jag hittade lite vatten på scenen så att jag både kunde släcka och fortsätta konserten, säger hon till Aftonbladet.

View this post on Instagram

Så Bra det går här!!! Still on Gotland och ’Så mycket bättre’ .. fick några sekunder över och hann ta en selfie innan middagen. ☺️??? Tror jag gått ner nåt kilo dessa dagar då vi faktiskt inte riktigt hinner äta upp allt innan vi ska vidare eller att det blir ofint att äta medan någon under tårar berättar ur sitt liv. Måste igen säga att jag är helt blown away av Miss Li’s stora talang och fokus. Vi är ett härligt sista gäng!! #såmycketbättre #gotland #birgitteherskind outfit #bobbyshair #bobbyshairstudio #hairtalk @samycketbattre #musik #life #petter #littlejinder #kunguggla #ebbot #missli #carola #svenbertil #saknar #glädje #minnen #tårar #känslor

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Här fångar kameran den dramatiska händelsen på scen

På sin Instagram tonar hon dock ner händelsen. I ett klipp som hon lagt upp ser man dock tydligt hur klänningen börjar ryka och hur hon kastar sig upp för att klänningen inte ska ta eld.

View this post on Instagram

Kände hur det började dofta rök i ’Stormvind’ alldeles i närheten av mig på scen och tänkte att det måste hänt nåt nere vid publiken. Jag började titta mot kravallstaketet och såg då att det var en hårsmån från att chiffongklänningen jag satt i tog eld! ??? 15 meter tunt tyg från England som flyger fint i vinden och ger en somrig känsla designad utav Margaretha Julle. Love it. ☀️2 konserter kvar nu utav redan spelade 20 st i sommar på ’Naket turnén’ med akustiska hits! Otroligt LYCKAT. (30 juli i Karlskrona, Aspö och i Sundsvall den 10 augusti är kvar.) Jag har dansat i vinden, fastnat med klackarna i släpet mer än 100 ggr, fastnat i trappen ned mot publiken, suttit fast under vakternas + publikens skor när jag varit ute i ’allsångs havet’ osv osv. Så egentligen är det rätt beundransvärt att klänningen fortfarande sitter kvar på mig efter 20 st 2 timmars konserter… ha ha ( annars hade det blivit riktigt naket ) för att vara en exklusiv ’hot couture’ / röda mattan – klänning!! ?? ????????? Enda gången på hela turnén som jag inte inte var med på soundcheck och ställde iordning all min rekvisita, tekniska rider på scen osv var just idag.. och så lade sig klänningen över en av de otroligt heta ljus-kannorna som egentligen har en annan position. Tyckte situationen löstes bra med mitt dricksvatten och ’lite is i magen’. And yes of course ’the show must go on’! Kände mig aldrig rädd men blev lite orolig om det ev fanns nån liten tillstymmelse av rökbildning någonstans i tyget efteråt. Jag känner mig dock trygg på scen, både tekniskt och tillsammans med mina musikanter om något skulle hända! En av sommarens varmare dagar hade Sverige idag, Även en av de hetaste o bästa konserterna ikväll som Samuel Gajicki, Alexander Holmgren och jag levererade tillsammans med en bedårande publik! Tacksam å det ödmjukaste. ??????? Tack #tylösand Tack #åsagessle för efterfesten. Tack Peter Karlsson för videon #fångadavenstormvind #närdetrykeriminklänning… #ärdetmångasomröketsamtidigt..? #detkundegåttvärre #brändscenklänningtillminutställning.. #måsteskaffaenbrandfilt #jagharvaritmedomvärresaker #tadetkallt #intemissaensoundcheck #geraldrigupp

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Carola avslöjar anledningen

”Jag har dansat i vinden, fastnat med klackarna i släpet mer än 100 ggr, fastnat i trappen ned mot publiken, suttit fast under vakternas + publikens skor när jag varit ute i ’allsångs havet’ osv osv. Så egentligen är det rätt beundransvärt att klänningen fortfarande sitter kvar på mig efter 20 st 2 timmars konserter…”, skriver Carola på Instagram.

Hon förklarar vidare vad som orsakat missödet på scen.

”Enda gången på hela turnén som jag inte inte var med på soundcheck och ställde iordning all min rekvisita, tekniska rider på scen osv var just idag.. och så lade sig klänningen över en av de otroligt heta ljus-kannorna som egentligen har en annan position. Tyckte situationen löstes bra med mitt dricksvatten och ’lite is i magen’. And yes of course ’the show must go on’!”.

Vilken tur att det gick bra! Skicka gärna dina styrkekramar till underbara Carola i kommentarsfältet på Facebook.