Celtic Woman sjunger älskad klassiker – när barnen ansluter kommer gåshuden

Att försöka tolka något låt ur Simon & Garfunkels låtskatt är alltid svårt, även för de mest begåvade av musiker.

Men att försöka att sätta din egen prägel på ”Bridge Over Troubled Water” är något som få vågar… med undantag för Celtic Woman.

Denna fyra kvinnor starka grupp, från Irland, har visat sig ha en speciell känsla och begåvning för att sjunga såväl traditionella keltiska melodier som moderna sånger.

Inför en förväntansfull publik har deras imponerande version av ”Bridge Over Troubled Water” fått miljoner att rysa av välbehag.

Och när du hör dem sjunga populära melodi för dig själv och sedan låter barnen i publiken hänga på – då kommer du att förstå varför denna tolkning gillats av så många!

Youtube

Celtic Woman bildades 2004 när David Kavanagh, Sharon Browne och David Downes bestämde sig för att världen behövde en irländsk musikgrupp med färgstarka och begåvade kvinnor. De ursprungliga medlemmarna var Chloe Agnew, Orla Fallon, Lisa Kelly, Meav Ni Mhaolchatha och en begåvad violinist vid namn Mairead Nesbitt.

Unikt sound

Dessa kvinnor visade direkt att deras talanger och samspel fungerade utmärkt för att göra keltisk och modern musik.

Det var ett ljud som världen aldrig hade hört förut och gruppen blev populära väldigt fort!

Youtube

Idag, över 13 år efter gruppens bildande, är Celtic Woman fortfarande lika populär som tidigare. De nuvarande medlemmarna, Mairead Carlin, Susan McFadden, Eabha McMahon och Tara McNeill, turnerar världen över och gör konserter på stora arenor – fyllda med tusentals av hänförda fans!

Att klassisk keltisk musik med en modern touch skulle bli så populärt var det inte alla som trodde, men Celtic Woman har visat att traditionell musik fortfarande har en plats i vår moderna värld. Och det är precis därför som denna tolkning av ”Bridge Over Troubled Water” fått så stor uppmärksamhet – för den kombinerar allt det där som vi älskar!

Youtube

Under denna konsert har Celtic Woman fått sällskap av en barnkör och en hel orkester, precis när kvinnorna samlas för att sjunga den berömda Simon & Garfunkel-sången!

Deras röster smälter in perfekt och barnen är det perfekta komplementet. Det är inte varje dag som du hör en ny twist på denna gamla favorit – men damerna i Celtic Woman slår huvudet på spiken. Deras sound är svårt att motstå och verkligen unikt för deras grupp.

I en tidsålder där konstnärer försöker kopiera varandra snarare än att utveckla sitt eget sound, sticker Celtic Woman som ett lysande föredöme. 

Dela gärna vidare detta magiska framträdande om du tycker att fler borde få upptäcka detta begåvade och fantastiska artister! 

 

Läs mer om...