Dagens unga kanske inte förstår Jerkas storhet – därför måste vi sprida denna klassiska konsert

Den mycket populära konsertturnén Rhapsody in Rock är en sommarklassiker som funnits sedan 1989. Genom åren har massor av stora svenska artister uppträtt på Robert Wells rockiga scen.

Sommaren 2002 gjordes en speciell Stadium Tour där turnén intog de stora arenorna i Sverige såsom Råsunda i Stockholm och Ullevi i Göteborg. Och det var just på Ullevi som en av de allra största händelserna inträffade.

Stämningen hade varit på topp hela kvällen så när Jerry Williams gled in på scenen på en motorcykel visste jublet inga gränser. När den erfarne rockstjärnan sedan brände av sin superhit ”I Can Jive” blev det fullt ös i den stora publiken. Att en 60-årig man har sådan energi att dela med sig av är nästan ofattbart.

Robert Wells beskriver den fantastiska kvällen så här på Rhapsody in Rocks hemsida: ”Ullevikonserten tog musten ur mig. Jag hade en enorm hjärtklappning efteråt och fick ta lugnande.”

Ett tydligt tecken på bra drag!

Dagens unga kanske tycker att Jerkas tid är förbi. Men kolla bara in det här klippet och tänk på att han idag, 14 år senare, fortfarande rockar.

Nu tycker jag att vi delar den här klassikern från Ullevi för att visa alla ungdomar varför Jerka är bäst!