Dansarna ser ut som att de sävar fram över scenen i den här speciella folkdansen

De här sexton unga kvinnorna kommer att framföra en dans olikt allt du sett tidigare. Det ser verkligen ut som att de flyter fram! Titta på videon under så kommer du förstå vad jag menar.

Publiken blir helt fångad av framträdandet och när dansarna sätter igång sin speciella rörelse över golvet så bryter publiken ut i jubel och applåder. Flickorna ser verkligen ut som sagofigurer och tillsammans med de ryska traditionella klänningarna så skapar de en perfekt bild.

© Youtube

Det går inte att se, eftersom klänningen skymmer fötterna, men för att lyckas med rörelsen måste de dansa på tåspetsarna hela tiden – och det är något som kräver en hel del övning!

Dansarna är från en av Rysslands bästa dansgrupper och för att klara av den här krävande koreografin krävs det timmar av övning varje dag. Men slut resultatet är också häpnadsväckande.

© Youtube

Musiken som de dansar till är en gammal rysk folksång som heter ”På fältet stod ett björkträd.” Och är skriven för att man ska dansa runt i en cirkel som dansarna gör i videon. Gruppen lyckas utföra sin koreografi helt utan misstag och har gjort rättvisa åt både den populära folkvisan och den högt aktade dansen! 

Se videon här under och se hur enkelt de får det att se ut!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna

 
 

Läs mer om...