Dansbandsstjärnan Bo Möllberg har avlidit.

Dansbands-Sverige är i sorg. Bo ”Bosse” Mällberg, tidigare sångare i det klassiska svenska dansbandet ”Streaplers”, är död. Han blev 68 år gammal. – Jag känner en enormt stor saknad. Vi har alltid haft så roligt ihop, vi har rest och vi har skrattat, och helt plötsligt är allt bara borta, säger hans hustru Eva Möllberg till Aftonbladet.

Bo Möllberg var medlem i Streaplers mellan 1990 och 1997 och var bland annat med då bandet spelade en vecka i Karibien tillsammans med Flamingokvintetten och Arvingarna under 1996. Året efter ersattes han av Kenny Samuelsson som tog över som ny sångare i det klassiska bandet.

Enligt Aftonbladet drabbades Bo Möllberg av en hjärntumör på hösten 2014. Trots flera operationer visade det sig att tumören inte skulle gå att bota. I helgen somnade Bo Möllberg in på ett korttidsboende i Stenungsund, omgiven av sin familj.

– Kanske var det tur att vi i familjen fick en möjlighet att bearbeta det här under en tid. Men samtidigt kan man aldrig förbereda sig på något sånt här, säger Eva Möllberg.

Och Streaplers originalmedlem Håkan Liljeblad är en av många som kommer att sakna bandets tidigare sångare.

– Det känns tungt och jättetråkigt. Han bodde ju i Stenungsund och jag på Tjörn, så vi träffades ibland över en fika eller så. Han var en bra kille med en fin röst, säger Liljeblad.

Streaplers är ett av Sveriges mest kända dansband och haft stora framgångar på Svensktoppen. 1964 var man förband till Beatles på Johanneshovs Isstadion.

Bo Möllberg blev 68 år. Begravning kommer att ske i Stenungsund i juni.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna