Dansparet går upp på scen, men stirrar rakt ner i golvet. 11 sekunder senare kan jag inte sluta titta.

Jag har alltid velat kunnat dansa. Och vara så flexibel att jag kan gå ner i spagat eller split och slänga graciöst med benen. Det är dock svårt som gammal lagsportare som var dålig på att stretcha – så jag får nöja mig med att se på när andra dansar vackert och graciöst. Som de här två från Ukraina, de gör mig mållös när de sätter i gång med sin akrobatiska dans. Det är så graciöst. Och det ser så smidigt och enkelt ut trots att jag vet att det är mycket jobb bakom och att det är svårare än det ser ut. Klippet har setts 2,7 miljoner gånger på Youtube. Se det du också, och bli imponerad av parets rörelser.

Valeriy och Yulia är ett ukrainskt par, som fascinerar med denna akrobatiska dans. De intar scenen med låten ”Heartbeat” av Nneka i bakgrunden – och börjar röra sig.

Publiken är helt tyst. Först dansar paret mjukt och långsamt för att sedan göra rörelserna mer intensiva och komplicerade. Mannen kastar sin danspartner och hon snurrar som att hon inte väger mer än en fjäder. Och publiken jublar.

Men det blir ännu mer avancerat. Vid ett tillfälle i dansen hoppar kvinnan upp på mannens axlar, tar stöd mot hans ena handflata för att sedan lyfta upp hela sin kropp så att hon står upp och ner med händerna mot hans ena hand. Extremt imponerande! Du måste se det för att tro det.

Hela dansen är oerhört vacker. Du ser den i klippet nedan.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna