David Bowies farväl i sista videon: “Jag är i himmelen”.

David Bowie avled efter en 18 månader lång kamp mot cancer, han blev 69 år gammal. Så sent som några dagar innan sin död, på sin sista födelsedag, gav han ut albumet som kom att bli hans avslutande: ”Black star”. Nu spekuleras det i om videon till singeln ”Lazarus” var ett medvetet avsked av rockikonen.

I videon, som regisserats av svenske Johan Renck, ses sångaren ligga i en sjukhussäng med ett bandage kring sitt huvud. Hans ord är ”“look up here, I’m in heaven/I’ve got scars that can’t be seen”, som brittiska musiktidskriften NME:s skribent menar vara en anspelning på sångarens fysiska hälsa. Andra internationella medier, som The Telegraph och Mashable är inne på liknande spår, och konstaterar att artistens sista släpp tycks vara ett medvetet avsked till omvärlden.

Låtens titel ska dessutom vara en referens till den bibliska personen med samma namn. En person som Jesus återuppväcker från de döda.

Under dagen har artistkollegor hyllat Bowie för hans musikaliska insatser genom åren och i sociala medier har fans över hela världen tagit farväl av sångaren. Brian Eno, som arbetat med Bowie och känt honom i 40 år, säger till BBC:
– Davids död kom som en fullständig överraskning, precis som allt annat med honom.

Här kan du se videon till Lazarus.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna