Decenniets 100 bästa låtar i världen har utsetts – och en svensk(!) toppar åtråvärda listan

Ansedda Rolling Stone Magazine har utsett decenniets 100 bästa låtar. Och det är en svensk som toppar listan.
Enligt den amerikanska musiktidningen är Robyns låt ”Dancing on my own” decenniets bästa låt.
Dessutom återfinns ytterligare fyra svenskor på den åtråvärda listan.

Den amerikanska musiktidningen Rolling Stone Magazine är en av världens med inflytelserika tidningar när det kommer till populärmusik.
Tidningen grundades redan på 60-talet i San Francisco och har sedan dess varit en av de musikmedier som satt agendan för populärmusik världen över.

Rolling Stone: Robyn har gjort decenniets bästa låt

När de senaste tio åren nu ska sammanfattas har Rolling Stone Magazine satt ihop en lista på de 100 bästa låtarna som gjorts det senaste decenniet. Och det är en svensk som toppar listan.

STOCKHOLM 20190927 Robyn framträder vid klimatdemonstrationen i Kungsträdgården i Stockholm. I Sverige hålls manifestationer och strejker på över 100 orter som arrangeras av Greta Thunbergs rörelse Fridays for future. Foto Anders Wiklund / TT

Rolling Stone Magazine toppar den åtråvärda listan med Robyns låt ”Dancing on my own”. Låten producerades av svensken Patrik Berger och i en intervju med Billboard berättar han om låten.

– Vi ville hitta en bitterljuv känsla av hur det känns när du blivit lämnad av någon och att du därefter inte försöker vara stark och ”jag kommer gå vidare och jag är för bra för dig”, den typen av strunt. Den handlar mer om att ”jag mår dåligt och jag kommer inte försöka vara den bästa personen just nu”, säger Berger.

Robyn, vars riktiga namn är Robin Miriam Carlsson. toppar listan före världsartister så som Adele, Beyonce och Taylor Swift. Dessutom finns självaste David Bowie med på 56:e plats med sin låt ”I Can’t Give Everything Away”.

Ytterligare fyra svenskor på listan

Men Robyn är inte ensam svensk på listan. Ytterligare fyra artister, samtliga kvinnor, finns med.

Tove Lo med låten ”Habits (Stay high)” återfinns på plats 51, Icona Pops låt ”I love it” är på plats 67, Tove Styrkes låt ”Say my name” finns på plats 91 och First Aid Kit med låten ”Emmylou” hamnar på 96:e plats.

Lyssna på Robyns pophit ”Dancing on my own” i spelaren nedan.

Stort grattis till dig, Robyn! Du har verkligen gjort mycket för popmusiken i både Sverige och ute i världen.

Dela artikeln vidare för att hylla Robyn – och så att fler vnner får chansen att lyssna på denna underbara låt.