Den gamla damen har inte fått dansa på 25 år. Men när musiken sätts igång på äldreboendet kan ingen sitta still.

”Musik är det enda språk som inte behöver översättas” sa en smart människa en gång. Och jag kunde inte hålla med mer. Musik gör något med oss när den sätts igång och om man är i en lokal när en riktigt svängig låt kommer igång brukar ofta hela lokalen börja dansa – oavsett vilket språk de talar eller vilken bakgrund de har. I det här klippet berättar en äldre dam att det var 25 år sedan sist hon fick chansen att dansa och att hon nog därför inte skulle våga gå upp om hon blev uppbjuden idag. Men när musiken smyger igång på äldreboendet där hon bor… Ja, se själv i videon här under vad som händer. Jag kunde i alla fall inte sitta still när jag såg det här!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Det ser ut som en vanlig dag på äldreboendet. Men vänta bara tills de sätter igång musiken…

Posted by Newsner Familj on Tuesday, September 29, 2015

Nu kan alla äldreboenden i Sverige ansöka om att få musikanläggningen. Den innehåller riktigt bra högtalare, en surfplatta, kostnadsfri surf i ett år, kostnadsfritt konto på musiktjänsten Deezer och fri musikstreaming. Initialt finns 100 paket redo att delas ut. Klicka här för att släppa musiken fri!