Det ser ut som ett vanligt äldreboende, men se nu när musiken startar och förändrar allt.

Musik är något som många människor inte klarar sig utan. Jag kan personligen inte ens föreställa mig en dag där jag inte får lyssna på några av mina favoritlåtar. Det ger mig ett lugn och en livskvalitet jag inte kan vara utan. Och att musik verkligen har en positiv påverkan på hur vi mår är nog ingen hemlighet för någon. Musik har faktiskt använts som en läkande kraft ända sedan antiken och flera forskningsrapporter har visat att musik kan ha positiva effekter för personer med till exempel demens. Men trots alla rapporter är det ofta väldigt tyst på svenska äldreboenden och våra äldre får därför inte chansen njuta av någon musik under dagarna. Det bestämde sig de här personerna för att ändra på. Kolla själv vad som händer när en musikanläggning monteras upp på ett äldreboende i Sverige i klippet här under. Det här gjorde mig verkligen varm i hjärtat!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Det ser ut som en vanlig dag på äldreboendet. Men vänta bara tills de sätter igång musiken…

Posted by Newsner Familj on Tuesday, September 29, 2015

Nu kan alla äldreboenden i Sverige ansöka om att få musikanläggningen. Den innehåller riktigt bra högtalare, en surfplatta, kostnadsfri surf i ett år, kostnadsfritt konto på musiktjänsten Deezer och fri musikstreaming. Initialt finns 100 paket redo att delas ut. Klicka här för att släppa musiken fri!