Därför känner du igen Victor Crone i Melodifestivalen

Victor Crone, 28, är en av deltagarna i Melodifestivalen 2020. Om du som många andra undrar varför du känner igen honom så ska vi tala om varför.

Här är lite info om mello-deltagaren, som du kanske inte hade koll på sedan tidigare.

Victor Crone tävlar i Malmö med sången Troubled waters under SVTs presentation av de artister som ska tävla i Melodifestivalen 2020.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Var kommer Victor Crone ifrån?

Victor Crone är född 31 januari 1992, i Österåkers kommun norr om Stockholm.

Innan musiken tog större plats i Victors liv gjorde han ungdomskarriär i hockeylaget IK Waxholm, för att sedan gå upp i division 1 tillsammans med Österåker. Efter det fick det dock räcka med hockey, och Crone satsade mer på musiken.

Varför känner jag igen Victor Crone?

För många schlager-fans är Victor Crone ett välbekant ansikte. Första gången han stiftade bekantskap med Melodifestivalen-karusellen var 2015, när han tävlade med Behrang Miri och låten ”Det rår vi inte för”. Låten gick direkt till andra chansen men kom inte vidare därifrån.

Victor Crone fick dock revansch när han tävlade i Estlands melodifestival 2019, en möjlighet han fick tack vare estniske låtskrivaren och artisten Stig Rästa, som ville arbeta med Victor.

Victor Crone tävlade för Estland

Låten ”Storm”, som framfördes av Victor, tog sig hela vägen till första plats i den estniska omgången, och Victor fick därmed sjunga i Eurovision Song Contest 2019, för Estlands räkning.

– Det här är första gången som jag fått tårar på scenen. Jag vill tacka alla för att jag fått den här möjligheten och speciellt den här mannen, Stig Rästa. Jag är svensk, utan honom skulle jag inte fått möjligheten att tävla för Estland, sa Victor Crone till Aftonbladet då.

I år är Victor Crone tillbaka på hemmaplan och tävlar i svenska melodifestivalens fjärde deltävling, som äger rum i Malmö på lördag 22 februari.

Dela gärna med andra mello-fans som vill få bättre koll på 28-årige Victor Crone.