Efter 6 ord vräker sig förälskad jury mot knapparna – titta nu vem som får alla att jubla

Ingenting har förmågan att träffa rakt i hjärtat som en stark kärleksballad. Men ingenting är heller lika svårt att bemästra, för när det gäller just kärleksballader så är det ju så himla mycket som krävs för att lyckas. Dels, så klart, en välkalibrerad sångröst – men också hela paketet med känsla, riv, kraft… och den där svåråtkomliga sårbarheten, som gör att det känns så där äkta.

Därför blev jag så ruskigt imponerad när jag ramlade över denna audition, där deltagarens modiga låtval är mästerverket ”When a man loves a women”.

Men det är varken under en brittisk eller amerikansk talangjakt, som det ju så ofta annars är, som den här framtida superstjärnan ger sig till känna. Denna diamant till sångare blir istället upptäckt i den polska versionen av tv-programmet The Voice… och den charmanta mannen som håller i mikrofonen, han heter Mateusz Ziółko. Inte nog med att han gör en imponerande tolkning, han gör det alltså inte ens på sitt hemspråk – men trots språkförbistringen sjunger han med en sådan självklarhet att nackhåren reser sig!

Om det går hem hos juryn? Det kan du ge dig på. Redan efter sex ord vräker sig domarna mot knapparna – och en framgångssaga är född. Lyssna och njut nedan!

Tyckte du också att det var ett fint framträdande med en fantastisk röst? Dela vidare med dina vänner på Facebook!