Efter alla år – nu berättar Andreas Weise om tuffa uppväxten med sin pappa Arne

Andreas Weise slog igenom i ”Idol”. I år fick han sitt stora genombrott när han vann ”Stjärnornas stjärna”.

Men vägen dit har inte varit lätt.

Nu berättar han om hur det varit att växa upp i skuggan av kände pappan Arne Weise.

Andreas Weise vann tittarnas hjärtan när han medverkade i ”Stjärnornas stjärna” tidigare i år. För Newsner beskrev han succén som ett genombrott.

– Sen ”Idol” har jag hållit på i nio år i branschen. Jag har åkt på mina smällar. Trots att man är känd och har något som är tillräckligt bra för att vara i branschen åker man på det ändå, sa han då.
– ”Idol” för mig betydde att jag blev känd, men jag slog inte igenom där. Det fick ta några år att bygga nånting. Jag känner att det här har blivit genombrottet jag längtat efter. Det här är den respons jag sökt som artist i hela mitt liv.

I en intervju i P4 Extra berättar han nu att han fått kämpa under åren. Särskilt med tanke på hans namn: Weise.

– Det var alltid frågor om min pappa och vad han gjorde och hur han mådde, men ingen såg ju mig, säger han i programmet, enligt Aftonbladet.

Foto:Janerik Henriksson / TT /

Andreas Weise om relationen till Arne Weise

Han utvecklar sina tankar för tidningen. Han menar att sin pappa Arne Weises kändisskap gjort det tuffare för honom att hitta sig själv.

– Det är klart att man kan gå tillbaka och vara irriterad, men man kan ju inte välja sina föräldrar. Det är väldigt svårt att göra det och jag har fått kämpa extra hårt för att hitta mig själv och bli min egen, säger han till Aftonbladet.

På frågan om hur relationen med Arne Weise ser ut i dag, svarar Andreas:

– Han är så pass gammal nu så för mig är det jätteviktigt att ändå ha en god relation, och det är det för honom också. Han är ju på ålderdomshem nu och jag brukar hälsa på honom och så.

För Andreas Weise blir hösten fullspäckad. Han ger sig nämligen ut på sin första egna turné med premiär den 4 oktober i Nyköping.

Så starkt av dig att berätta, Andreas! Fint att du och Arne, trots allt, har en bra relation i dag.

Dela gärna om du också uppskattar Andreas och Arne Weise!