Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Efter sjukdomsbeskedet: Här är Gessles kärleksfulla hyllning till Marie Fredriksson.

Den 3 juni ger Roxette ut nya albumet ”Good Karma”. Och samma datum skulle Marie Fredriksson och Per Gessle spela i Schweiz för att inleda en mindre turné med tolv spelningar under sommaren. Men i april offentliggjordes det att turnén ställs in på inrådan av Marie Fredrikssons läkare. Nu berättar Gessle om beskedet – och hyllar Marie Fredriksson.  

Det var 14 år sedan nu som Marie Fredriksson drabbades av cancer. Hon friskförklarades tre år senare och tillsammans med parhästen Per Gessle gjorde duon en hyllad comeback. I sommar var det tänkt att bli ännu en turné i och med Roxettes nya album som släpps 3 juni. Men på grund av Marie Fredrikssons hälsa var det en omöjlighet.

På Facebook skrev hon om beskedet och att Roxette med all säkerhet har gjort sin sista turné.

”Jag känner bara lycka och glädje när jag ser tillbaka på alla spelningar runtom i världen under denna långa tid. Jag är särskilt stolt och tacksam över att ha kommit tillbaka efter min sjukdom 2009 och spelat oss ytterligare några varv runt jorden! Nu är turnerandet över för min del och jag tackar vår fantastiska publik som varit med på hela resan.”

marie
Wikimedia

Nu berättar Per Gessle om beskedet.
– Vi har kommit till en punkt där det inte går att genomföra längre, det är svårt att fokusera för henne. På sången och det hon ska göra. För hon har ont i sitt ben, det är svårt att resa sig, det är svårt med hotellen, det är svårt med allting när hon inte kan gå ordentligt, säger han till Expressen.

Gessle hyllar Maries styrka, och vill inte helt avfärda att Roxette i framtiden spelar in nytt material. För om Marie ringer så ställer Per upp direkt.
– När Marie blev sjuk, jag trodde aldrig att hon skulle komma tillbaka. Men jag vet ju hur hon är, hon är så stark. Rätt som det är så ringer hon upp och vill att vi ska spela in en ny platta. Och då får vi väl göra det, säger han.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna