Efter uppbrottet – här återvänder Orup till allsångsscenen

Orup gjorde bejublad comeback i Allsång på Skansen på tisdagskvällen.

För bara tre år sen bjöd han på ren och skär magi när han i specialprogrammet ”Allsångsscenen är din” återförenades med GES.

Det ledde senare till en succéturné. Men nu har bandet brutit upp och Orup står på egna ben igen.

Thomas ”Orup” Eriksson är en riktig allsångsräv. Det visade han om inte annat i tisdagens Allsång på Skansen där han bjöd på ny musik från sitt senaste album.

Allsångspubliken var med på noterna och gungade i takt och jublade högt.

Så sent som 2016 fick Orup äran att leda ”Allsångsscenen är din” där han bjöd på gamla klassiker. Hela kvällen avslutades med ett riktigt överraskningsnummer då Anders Glenmark och Niklas Strömstedt plötsligt äntrade scenen. Tillsammans spelade de låtar från tiden då de bildade bandet GES.

Efter framträdandet fick trion mersmak, och 2017 gjorde de minicomeback då de gav en handfull spelningar på Öland. Året efter drog de ut på en bejublad turné i Sverige.

Inför turnén sa Orup att det här var sista gången GES skulle återuppstå.

– Jag tror vi kommer göra någonting mer, sa Orup till Expressen 2018.

– Om inte någon av oss dör väldigt hastigt.

Orup om framtiden med GES

Sen dess har Orup gått vidare, och i år är han aktuell med ny musik, låtar han också framförde på Allsång på Skansen. Att lämna GES och satsa på den egna musiken igen har inneburit en del anspänning. Det är den första plattan han släpper sedan 2012.

– Jag är lite nervös och spänd över hur det kommer gå med den nya singeln. Många av dem som lyssnar på mig har ju redan bestämt sig för vilka låtar de gillar, sa Orup till TT inför släppet av nya singeln ”Det är nånting som är bra med stan ikväll”.

GES är dock inte helt uteslutet.

I TV4:s dokumentär GES som sändes i år öppnade Orup för en ny återförening – om 10-15 år, uppger Expressen.

Vad härligt att se dig i allsången igen, Orup!

Dela om du också vill se mer av denna artist och hoppas att GES återförenas igen!