Elvis bortglömda pärla: Spelade in låt i hemmet kort före sin död, resultatet liknar inget du hört

En fenomenal countysång med en ikonisk sångröst som spänner över alla möjliga genrer.

Det är så klart Elvis Presley jag talar om – Kungen är fortfarande, än i dag, ohotad i min bok. Inspelningen av just den här låten är sällsynt, skriver musiksidan Country Rebel. Den spelades in i Elvis eget hem, Graceland Mansion i Memphis, USA, bara några månader före hans död i augusti 1977.

Sista året i livet gjorde släppte Kungen en blues- och soul-influerad tolkning av George Jones hitlåt ”She Thinks I Still Care”. Den gavs ut som en b-sida till singeln ”Moody Blue” (som ju var en av singlarna från Elvis sista album med samma titel) och båda dessa låtarna spelades in i Elvis legendariska ”Jungle Room” på Graceland.

I låtens text är det en man som är huvudperson. Han berättar om sin övertygelse att en tidigare älskare fortfarande bryr sig om honom, trots att hon gjort slut. Samtidigt inser huvudpersonen i texten att hon nog inte bryr sig ändå och sjunger bland annat raden: But if she’s happy thinking I still need her / Then let that silly notion bring her cheer.”

Enligt Country Rebel var det under dessa inspelningar som Elvis ”visade kritikerna att de hade fel när de hävdade att han inte längre hade någon musikalisk kreativitet”.

Låten gavs ut några månader före Elvis tragiska bortgång, och den är fortfarande – 40 år senare – en påminnelse om hans enorma musikaliska arv. Lyssna själv:

Dela gärna denna fantastiska låt vidare om du också älskar Kungen! Elvis rockarv lever för evigt!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna