Elvis Presleys privatflyg från 1962 är till salu – orörda insidan är helt fantastisk

Elvis Presley var inte bara känd för sin fantastiska musikkarriär och unika sångröst som hänfört en hel värld. 

Han hade också ett särskilt öga för mat och mode (blue suede shoes, någon?). 

Men vad alla kanske inte visste var att rocklegendaren också verkar ha haft magisk fingertoppskänsla när det kom till inredning och möbler. Det avslöjas åtminstone i hans privatjet. 

1962 köpte The King det här flygplanet – och han designade insidan personligen.

En titt in och man får se en vacker träpanel, en skön heltäckningsmatta och röda stolar i sammet. Flygplanet, som är av modellen Lockheed Jetstar, ägdes privat i över 35 års tid, men övergavs efter att Elvis dog 1977. Sen dess har den stått vid en väg i Roswell, New Mexico i USA och varit en turistattraktion för förbipasserande, skriver The Telegraph

Men nu ska den alltså under auktionsklubban – och kan budas hem av vilket Elvis-fan som helst. Just nu, på fredagen är auktionen uppe i över 401 000 dollar (cirka 3,5 miljoner kronor). 

Det verkar som om planet kan behöva få sig en liten upprustning innan den kan lyfta igen. Samtidigt är det förstås en fascinerande historisk farkost som ger mig massor av vibbar av rock n’ roll! 

Ta bara en titt här! 

© LiveAuctioneers

När den här lyfte ovanför molnen delade Elvis planet med sin pappa, Vernon Presley. 

© LiveAuctioneers

Efter The Kings död har planet stått på en plätt i New Mexico i över 30 år. Väljer man att studera utsidan lite noggrannare går det att se att den röda färgen är lite bortskavd. Men i övrigt tycks planet vara i ganska gott skick. 

En titt på utsidan och jag fattar direkt att det ändå är något visst med det här planet. 

Men nu tycker jag vi går in och kikar – det är där det händer grejer! 

© LiveAuctioneers

Lyxigt va? Här skulle i alla fall jag gärna slå mig till ro vid en långflygning. Men det är klart, bara en riktig rockstjärna är väl värdig en röd matta ända in i flygplanet? 

Väggarna är täckta av träpaneler och stolar och soffa insvept i röd sammet. 

© LiveAuctioneers

För den som inte är kräsen vad gäller tum funkar den här tv:n utmärkt! Hela planet är inrett om ett enda stort vardagsrum och jag kan tänka mig att det här blir ens livs flygning. 

© LiveAuctioneers

Stolarna ser mycket bekväma ut och det finns gott om benutrymme för alla gäster. Där bakom finns dessutom ett litet kök. 

© LiveAuctioneers

Titta på den här mikrovågsugnen. Den fungerar förmodligen inte längre efter alla dessa år. Samtidigt: Föreställ dig hur Elvis reser sig ur sin fåtölj, går till köket för att bre sig en klassisk Elvismacka med jordnötssmör, majonnäs, knaperstekt bacon och banan – och sen kör in den i micron. Rockhistoria! 

Och förstås jättecoolt. 

© LiveAuctioneers

Nu tycker jag vi fortsätter in i badrummet! Och jodå, här finns så klart röda gardiner och ett lyxigt handfat. Jämför detta med de trånga utrymmen som erbjuds vid valfri charterflygning… 

Visst skulle man gärna kliva in i det här flygplanet på riktigt? Jag är så glad att jag ändå fick möjligheten att se hur det såg ut på bilderna. 

Nu ska planet nämligen auktioneras ut – och på lördag (27 maj) får vi veta vem som blir den lycklige ägaren. Och hur mycket pengar personen får slanta upp. 

© LiveAuctioneers

Dela gärna detta om du också älskar Elvis! Så får dina vänner också ta en titt in i ett stycke rockhistoria.

 Publicerad av Newsner musik, gilla gärna