Ensamma flickan sjunger på stranden – sekunder senare sprider sig gåshuden över hela kroppen

På Omaha Beach i Normandie, Frankrike, utspelade sig ett av de viktigaste slagen under andra världskriget där brittiska och amerikanska styrkor landsteg den 6 juni 1944 på vad som kallas ”D-dagen”. 

Tusentals människor fick sätta livet till på stranden, som ses som en av de viktigaste platserna under kriget. Det är därför den här barnkören, kallad ”One Voice Children’s Choir”, valde just Omaha Beach som den plats de skulle framträda för att hedra alla de som förlorade sina liv i kriget. 

Kören ska sjunga låten ”When You Believe”, en låt som i sig är en otroligt emotionell och vacker låt där barnens vackra röster verkligen gör den rättvis. Men kören skulle inte bara sjunga på engelska. Den skulle framföras på engelska, franska och hebreiska för att göra hela världen delaktig. 

Stranden som en gång var ett stort slagfält har nu förvandlats till en plats för vackra ljud – och flickorna och pojkarnas fina kläder när de står på stranden gör den bara än finare. På sina kläder har de även gula blommor, en symbol som ska representera hopp, glädje och ära. 

Inte nog med att barnens röster lägger sig som ett sammetstäcke över den gråmulna stranden. Flera av dem spelar även fiol – vilket bidrar till den otroligt vackra stämningen. Jag har hört barnkörer tidigare – men det här var verkligen någonting alldeles extra som dessutom har ett starkt syfte. 

Över 900 000 människor har sett klippet på Youtube – och jag kan bara konstatera att jag inte kan sluta titta och lyssna.

Det här var det vackraste jag har hört på länge. Överväg gärna att dela vidare artikeln så fler får höra barnkörens vackra sång.