Ungdomarna hånskrattar när farfarn utmanar dem i dans – men de får de snart ångra

Att ålder bara är en siffra bevisar verkligen den här äldre mannen. När han och hans familj passerade några unga killar som utförde den avancerade dansformen breakdance kände hans sig sugen på att utmana dem. Killarna skrattade så klart, men det skulle de snart få ångra. Och som tur var filmande någon alltihop.

I storstäder är det vanligt att gatuartister använder gågator för att underhålla och visa sin talang. Människor är därför vana vid att se unga personer utföra avancerade saker, till exempel breakdance.

Breakdance är en dansform från hiphop-kulturen, den är avancerad att utföra då den kräver gymnastiska förmågor och kvickhet, men andra ord är det inget som är vanligt bland äldre.

 

Farfar utmanade ungdomarna

En äldre man kände sig dock inte rädd för att ge sig in i leken. När han och hans familj passerade en fullsatt gata på ett populärt stråk i USA fick hn syn på några unga killar som dansade för att underhålla publiken. Utan att tveka gav han sig in i cirkeln och utmanade dem i en så kallad ”dance off”, där vinnaren är den som får mest applåder av publiken.

Visste inte vad de hade att vänta

Killarna hånskrattade lite, men antog den äldre mannens utmaning, och till publikens stora förtjusningen bjöds de på en riktig show. Se i klippet nedan:

 

 

Det visade sig att mannen, som hunnit bli farfar, besatt många bra rörelser som chockade publiken och dansarna. När han rörde sina höfter och axlar brast publiken ut i ett fullständigt jubel, och det stod snabbt klart vem vinnaren var.

Som sagt, ålder är bara en siffra, det visar den här mannen. Vad roligt att han vågade gå in och bjuda på sig själv, dela gärna för att sätta ett leende på andras läppar idag.