Försäljaren vill bara göra sin mamma stolt – men när han öppnar munnen chockas alla

Det finns historier som träffar lite extra i hjärtat, historier som ger hopp och inspiration att fortsätta kämpa och följa sina drömmar här i livet. Historier som den om försäkringsförsäljaren Neal E. Boyd.

Neal E. Boyd växte upp i ett fattigt område i amerikanska Sikeston, Missouri. Han bodde med sin bror och mamma men eftersom familjen inte hade några pengar såg bröderna inte särskilt mycket av mamman. Hon tvingades arbeta i princip hela tiden för att försörja familjen och de förlorade därför mycket tid tillsammans.

Mamman lyckades dock ändå hålla ihop familjen och på något sätt krånglade de sig igenom den svåra tiden. Det var också tack vare mamman som Neal fick självförtroende att börja sjunga. Snart hittade han sitt kall – opera – och med förebilder som The Three Tenors, Pavarotti och Domingo utvecklade Neal sin begåvade röst samtidigt som han knegade på som försäkringsförsäljare.

2008 bestämde han sig till slut för att testa vingarna – och göra audition i talangjakten America’s Got Talent.

Neal såg sin audition i den populära talangjakten som en chans att göra familjen, och framförallt mamman, lite extra stolta.

”Det här skulle vara ett utmärkt tillfälle för henne att se att alla hennes uppoffringar inte var ett slöseri”, säger han.

Och visst – faktum är att Neal bara behövde öppna munnen för att få hela släkten Boyd att sträcka lite extra på ryggen. För det här, det var nämligen ingen vanlig sångröst.

Till tonerna av Nessun Dorma behövde Neal bara fem sekunder på sig för att riva ner applåder från publiken. Allt medan det makalösa framträdandet fortskred ökade publikens jubel – ända fram till den storslagna avslutningen.

”Du vet, det här programmet handlar om att hitta talang. Och det handlar om en miljon dollar. Och just nu är du i förarsätet”, sade jurymedlemmen David Hasselhoff som ett exempel på alla de lovord som haglade över Neal.

Och vet du vad? Neal E. Boyd gick faktiskt hela vägen – och vann America’s Got Talent 2008. Han blev miljonär, fick släppa album – och sjunga för amerikanska presidenter. Tänk bara hur det kan gå om man aldrig slutar kämpa för sin dröm!

Framträdandet börjar cirka tre minuter in i klippet.

Dela vidare om du också tycker att Neal har en alldeles otrolig röst som förtjänar att uppmärksammas!