Forskning: Det händer i kroppen om du lyssnar på ABBAs klassiska låt varje dag.

Forskare har kommit fram till vilka låtar som gör människor lyckligast. Nummer ett på listan är en riktig klassiker från 70-talet, men självklart är också ABBA med på topplistan.

Det är amerikanska Huffington Post som skriver om forskningen av Jacob Jolij, doktor i kognitiv neurovetenskap.

I undersökningen tillfrågades 2000 vuxna människor i England, och enligt dem var Queens ”Don’t Stop Me Now” den låt som gjorde folk lyckligast. Enligt forskaren ska den ha en perfekt formel för en så kallad ”feelgood-låt”; högt tempo (cirka 150 slag i minuten), stark dur och glad text.
– Min analys bekräftar på ett tydligt sätt det vi redan sett i litteraturen: Sånger skrivna i stark dur och högt tempo är allra bäst på att framkalla positiva känslor. Alla ”feelgood-låtar” är i kraftig dur och alla var 10 slag i minuten snabbare än en vanlig poplåt, säger Jacob Jolij till Huffington Post.

Men han vill också förtydliga att sådana här saker inte går att fastställa definitivt, då känslorna för någonting framför allt definieras av vad man associerar – i det här fallet låten – till.

Andra låtar på den lista som undersökningen visade var The Beach Boys ”Good Vibrations”, Billy Joels ”Uptown Girl” – och Abbas ”Dancing Queen”.

Newsner Musik älskar både Queen och Abba så det är ett svårt val. Men vi väljer att lyfta ert humör genom att lyssna på ”Dancing Queen” här nedanför. Dela gärna vidare de goda nyheterna till fler ABBA-älskare.

Bildkälla: Wikipedia.