Nu är det klart: Tomas Ledins låtar blir musikalfilm

Tidigare idag avslöjades det att Tomas Ledins musikaliska skatt kommer bli film. De fantastiska låtarna kommer utgöra stommen till en romantisk musikalkomedi som spelas in i år. Den får även finbesök från Hollywood av den svenska stjärnan Malin Åkerman.

Tidigare på Måndagen blev det offentligt att Tomas Ledins låtskatt ska bli film. Idén för filmen myntades av producenten Patrick Ryborn och manusförfattaren Lars ”Vasa” Johansson. 16 av Ledins låtar kommer vara med i filmen. Till en början var Tomas själv tveksam till filmidén.
– Jag var lite tveksam till en början. Manuset måste vara väldigt starkt och engagerande, säger Tomas Ledin. Och det är det. Jag blev helt tagen av hur starkt det är och otroligt glad att få vara med i det här sammanhanget, skriver Aftonbladet.

Foto: Wikimedia Commons

Sensuella Isabella

Huvudpersonen i filmen har fått sitt namn från låten ”Sensuella Isabella” då hon har namnet Isabella. Rollen kommer spelas av Malin Åkerman. Hon har letat efter en bra och tilltalande film på svenska under lång tid. Nu känner hon att hon har hittat den, även om det kommer vara en utmaning att prata svenska i en film då hon gör majoriteten av sina filmer i Hollywood.
–Jag har letat efter en bra svensk film i många år, säger Malin Åkerman. Det är en stor utmaning att prata svenska i en roll. Det här manuset är allt jag hoppas på, skriver Aftonbladet. Hennes far kommer spelas av Johan Ulveson.

Foto: Wikimedia Commons

Det här är en film som jag verkligen ser fram emot! Dela detta med någon du vill se filmen med.