Glädjebeskedet: Legendariskt rockband återförenas för 2 spelningar till våren.

De släppte sitt första album 1987 – men blott sex år senare splittrades bandmedlemmarna. Sedan dess har inte Guns N’Roses-profilerna Axl Rose och Slash stått på samma scen igen. Men nu blåser förändringens vindar. På sin hemsida har bandet nämligen släppt nyheten att de kommer återförenas för minst två spelningar till våren.

När bandet splittrades 1993 gick uppsättningen åt olika håll: sångaren Axl Rose fortsatte med nya medlemmar i Guns N’Roses medan de övriga bandmedlemmarna bildade Velvet Revolver.

Axl Rose och gitarristen Slash har sedan dess varit i konflikt – men på slutet har saker börjat röra på sig. Ryktena om en återförening har pågått under en tid och nu står det äntligen klart att Guns N’Roses den 16 och 23 april kommer att uppträda med de båda tidigare fienderna Axl Rose och Slash på samma scen.

Bandet bekräftar på sin hemsida att återföreningen kommer att ske på Coachella-festivalen i Kalifornien. Om originalmedlemmarna Izzy Stradlin och Steven Adler kommer att vara med återstår dock att se.

Tills vidare är det bara att drömma sig bort med succéalbumet Appetite for destruction från 1987. Där finns hitlåtar som Welcome to the Jungle, Sweet Child O’Mine, Nightrain och Paradise City – och i videoklippet här under kan du återuppleva den sistnämnda låten från en klassisk konsert i New York 1988.

Gilla gärna om du också tycker att det var en härlig nyhet att rockbandet ska återförenas.