Gösta Winbergh sjunger ”Nessun Dorma” och ger hela världen en uppvisning i sång

Vi har mycket att vara stolta över i Sverige. Vårt välfärdssamhälle, vår yttrande- och tryckfrihet, vår starka innovationskraft och pigga entreprenörskap – och icke att förglömma, alla de världsstjärnor vi har fostrat.

Kanske inte minst inom musiken, där vi genom åren gång på gång har legat i framkant med talangfulla artister, band och musikproducenter. Faktum är att Sverige ofta brukar tillskrivas tre av de främsta, manliga sångrösterna i världen under det senaste århundradet – och de tillhör trion Jussi Björling, Nicolai Gedda och Gösta Winbergh.

Det här klippet är en hyllning till den senare av dem. Under sin livstid sjöng världstenoren Gösta Winbergh på flera av de största operascenerna i världen – och han hade en röst som fick vem som helst att rysa genom hela kroppen.

Lyssna och njut av den framlidne världsstjärnans tolkning av Puccinis ”Nessun dorma” – och sträck lite extra på ryggen över att en sådan makalös röst tillhörde en svensk!

Gösta Winbergh lämnade jordelivet allt för tidigt – och dessvärre har många av dagens unga aldrig fått chansen att njuta av denne svenske världsstjärna. Dela gärna vidare för att sprida minnet av en tenor som bländade allt och alla och vars talang måste gå i arv till yngre generationer.