Han föddes under krig och hittades i en skokartong. Men på scenen? Inte ett öga är torrt.

Emmanuel Kelly bär på en en tung historia, men den är även full av solsken. Han och hans bror föddes i Irak, mitt under brinnande krig. Några nunnor hittade pojkarna övergivna i en skokartong i en park och tog med dem till ett barnhem. Emmanuel hade förlorat båda sina armar och hade inget födelsecertifikat så ingen visste exakt hur gammal han var.

De små pojkarna växte upp i barnhemmet och drömde om en ljusare framtid.

a
Youtube

En dag kom Moria Kelly, från Australien på besök. Hon bestämde sig för att ta med sig pojkarna till Australien så att de kunde genomgå olika typer av operationer.

Det slutade med att pojkarna stannade kvar i Australien, Moria blev så fäst vid pojkarna att hon adopterade dem, tog hand om dem och gav dem ett kärleksfullt hem.

Skärmavbild 2016-05-23 kl. 12.28.02
Youtube

Emmanuel har alltid haft en enorm kämparglöd och en positiv inställning och energi till livet. Musiken har varit en stor del av hans liv och han har länge drömt om att få jobba med musiken på riktigt.

I 2011 bestämde han sig för att vara med i programmet ”X Factor” i Australien.

När han kommer in på scenen står hans mamma och bror och väntar spänt. De är nervösa och överlyckliga över att Emmanuel äntligen ska få sin dröm uppfylld – att sjunga och beröra med sin musik.

Skärmavbild 2016-05-23 kl. 12.28.52
Youtube

Mamma Moria har stöttat sina pojkar genom hela livet och gjort allt för att de ska ha det bra. I inslaget berättar Emmanuel att hans mamma är hans hjälte.

Sedan börjar den hårda juryn med att fråga ut Emmanuel och de undrar hur gammal han är. Emmanuel svarar att han inte riktigt vet hur gammal han är eftersom han hittades i mitten av en krigszon utan födelsecertifikat och pass.

Efter några sekunder tar han ton och börjar sjunga på John Lennons ”Imagine”.

Jag sitter bara och stirrar. Jag blir så berörd att jag måste kontrollera mig för att inte börja gråta för mycket.

Och det är inte bara jag som berörs. Juryn och publiken bara tittar och tittar, inte ett öga är torrt efter Emmanuels känslosamma framträdande.

Ronan Keating, ev av jurymedlemmarna är märkbart tagen efter sången.
– Jag har nog aldrig blivit så rörd som jag blev av ditt framträdande, säger han till Emmanuel.

Här kan du se den rörande videon. Över 17 miljoner har redan sett den.

Vilken inspiration Emmanuel är! All kärlek till dig! Dela hemskt gärna om du också blev berörd av Emmanuel och hans historia.