Juryn tvekar när siste man tar plats på scen: Sek senare täpper han till truten på juryn

2015 deltog då 21-åriga Josh Daniel i brittiska X-factor. Han hade tragiskt förlorat sin bästa barndomsvän vid endast 18-års ålder och tillägnade sitt framförande till honom. Hur han tolkar låten ”Jealous” gör att jag gråter hejdlöst.

En textrad i låten ”Jealous” av artisten Labrinth menar på att ”jag är avundsjuk nu när du är glad utan mig”. Detta kopplade Josh till att han är avundsjuk nu när hans bästa vän är på en annan lycklig plats. Han tänkte i de banorna för att kunna ta till sig låten och göra den på sitt eget sätt.

Märkbart tagna

Redan från första ordet var det tydligt att detta skulle bli ett framträdande som varenda en i publik och jury skulle bli tagen av. Josh kan nu räknas till en av få som har fått Simon Cowell att börja gråta, detta sker inte särskilt ofta. När han hade sjungit klart var det svårt för jurymedlemmarna att få fram ord då de var så emotionellt påverkade.

Se framträdandet här nedan. Det kommer lämna dig i tårar.

Det var länge sedan jag blev såhär tagen. Han sjunger med en sån otrolig känsla. Dela gärna klippet med alla vänner som älskar musik.