Här är Elvis sista bevarade show – och det är så kraftfullt att man bara ryser

I dag är det på dagen 40 år sedan Elvis Presley lämnade jordelivet.

Trots att han bara hann bli 42 år gammal lämnade ”The King” en gigantisk låtskatt bakom sig – med kioskvältare som ”Suspicious minds”, ”Jailhouse rock”, ”In the ghetto”, ”Can’t Help Falling In Love” och ”Blue Suede Shoes” för att nämna några.

Han var helt enkelt en artist och en underhållare utöver det vanliga – och oavsett om man är ett fan eller inte så går det inte att förneka att han är en av de största sångarna som har vandrat på denna jord.

Det visar om inte annat det här videoklippet, som fram tills alldeles nyligen var relativt okänt för den breda massan.

Det omtalade klippet är från den allra sista inspelade och bevarade showen med Elvis… och det är en insats som ger rysningar från topp till tå.

För även om ”The King” kanske inte var i sitt livs bästa form under sista tiden i livet så tappade han aldrig den där unika förmågan att beröra publiken.

Det bevisade han här, i amerikanska Rapid City, när han satte sig bakom pianot… och framförde sitt livs version av klassikern ”Unchained Melody”. Han gjorde det med en sådan intensitet att många anser att hans sista stora show kanske också var den bästa – och han gjorde det på ett sätt som omedelbart fick med publiken.

Det är ett ögonblick som man så gärna hade velat se på plats, men bara inspelningen räcker gott och väl för att få gåshud. Det är ett magiskt ögonblick som vi i dag tittar på för att minnas en av våra allra största.

Så titta efter 31 sekunder i klippet – och njut:

DELA vidare om du också tycker att Elvis är en av våra allra största!