Här gör Beatles sin TV-debut i USA och musikhistorien förändras för alltid

Året är 1964 och på ytan verkar allting vara som vanligt i Amerika. Den 7 februari händer dock något som ska sätta världen på ända när The Beatles för första gången anländer till USA.

När planet landar på JFK står redan drygt 3 000 personer och skriker. Tidigare har knappt denna galenskap över ett band skådats, men det kommer bli än värre. När Beatles turnerar landet så säkrar man för all framtid sin plats i historien och ekonomiska frid.

Många menar också att det här inte bara var grunden för deras plats i amerikanarnas hjärta, utan succén under turnén gjorde också att de med trygghet kunde skapa mästerverk som albumen Revolver och Sgt. Pepper’s som på många sätt legat till grund för otaliga band.

Förutom att det är en fantastisk historia finns en av deras tidigare spelningar det här året när man uppträdde live med låten Twist & Shout på ”The Ed Sullivan Show”. Resultat blev precis som låten förtäljer en massa skrik, då publiken låter helt fanatiska.

Det här är på alla sätt ett historiskt musikaliskt ögonblick som fångats på band. Nedan kan man se hela låten och förundras över en grupp som inte långt innan trängdes i små lokaler i Liverpool.

Även om alla känner till The Beatles har nog inte alla sett det här historiska ögonblicket.

Dela gärna vidare så att fler får vara en del av musikhistorien.