Här hyllas Sven-Erik Magnusson av sonen Oscar på Allsången

I våras lämnade folkkäre dansbandssångaren Sven-Erik Magnusson jordelivet. Och i går hyllades han på allsången av programledare Sanna Nielsen, publiken, miljoner tv-tittare och framför allt – sonen Oscar.

– Den betyder otroligt mycket. Ett väldigt enkelt sätt för mig att ha honom nära fortfarande, sa Oscar om sitt låtval.

Gårdagskvällen på Allsången var en mycket speciell sådan. I programmet hedrades nämligen Sven-Ingvars frontman och sångare Sven-Erik Magnusson, som gick bort i mars i år. Och han hedrades med ett uppträdande av sonen Oscar. Efter att ha gjort entré sjöng Oscar sången ”Anita” med text skriven av Gustav Fröding. En låt som betyder väldigt mycket för Oscar.

– Ett väldigt enkelt sätt för mig att ha honom nära fortfarande, sa han till Sanna Nielsen på Sollidenscenen.

Oscar gjorde dessutom ett medley av Sven-Ingvars alla svensktoppsklassiker. Ett tecken på vad han kommer att syssla med framöver: Att föra pappas arv vidare till nya generationer. För programledaren Sanna Nielsen fanns inte mycket kvar att säga efter att Oscar gjort sitt. Hon tackade kort och gott Sven-Erik, för all musik och alla glädje den har skänkt Sverige genom alla dessa år.

– Tack Oscar – och tack Sven-Erik Magnusson för all musik, sa Sanna Nielsen i programmet.

svene
Wikipedia

Nu sprider vi denna vackra hyllning till hela Sverige. För artister som dessa ska aldrig glömmas bort, och deras arv bör för alltid bli ihågkommet. Tack för all musik, Sven-Erik!