Här tar Estelle med sig mamma och pappa på rockkonsert – för att få se sitt favoritband

När metal-bandet Metallica intog scenen i Ullevi i Göteborg, var en specifik kungafamilj på plats.

Prinsessan Estelle hade dragit med sig mamma och pappa för att se ett av hennes favoritband.

– Hon tycker att den här musikgruppen är bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Trash-metal bandet Metallica från 1981 är ute på turné, ”Worldwired Tour”. Det senaste stoppet blev Göteborg där de rockade loss på Ullevi. Och de slog nytt publikrekord där 64 050 personer närvarade.

Prinsessan Estelles favoritband

Utanför arenan syntes prinsessan Estelle med sin mamma, kronprinsessan Victoria och pappa, prins Daniel. Metallica är nämligen ett av Estelles favoritband.

– Hon tycker att den här musikgruppen är bra. Därför är de där. Hon har även tidigare visat intresse för just Metallica, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Bandet består sedan 2003 av grundarna Lars Ulrich (trummor) och James Hetfield (sång, gitarr) samt Kirk Hammett (gitarr) och Robert Trujillo (bas).

Foto: Wikimedia Commons/Raph_PH

Ganska spontan konsert för kronprinsessfamiljen

Besöket var en aning spontant och inte alls planerat långt tillbaka, enligt Margareta Thorgren. På frågan från Expressen om Estelle fick möjlighet att träffa bandet efteråt svarade informationschefen så här:

– Det är ingen information jag har. Men det finns en möjlighet att så sker. Hon har faktiskt träffat dem tidigare, säger hon.

GÖTEBORG 20190709 Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria anländer till Metallicas konsert på Ullevi.
GÖTEBORG 20190709
Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria anländer till Metallicas konsert på Ullevi.
Foto: Jonas Lindstedt / TT

Kronprinsessans födelsedag

Enligt Margareta Thorgren hade inte kronprinsessfamiljen några andra besök inbokade mer än konserten i Göteborg.

– Det här är ett inofficiellt besök. I mån av tid tycker familjen att det är roligt att besöka olika konserter i semestertider, säger Margareta Thorgren till Expressen och säger att de åker till Öland efter konserten.

Vackra Solliden på Öland

För snart är det ju dags för kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Sollidens slott på Öland. När mamma fyller år får Estelle möjligheten att träffa sina kusiner och leka i Sollidens vackra trädgårdar igen.

Vad roligt de måste ha haft det! Sprid gärna detta vidare för att önska Estelle en glad sommar fylld med sådant hon tycker om.