Hemstadens starka hyllning till Avicii – lyssna nu när kyrkklockorna börjar ringa

Tim ”Avicii” Berglings plötsliga död chockade en hel värld, när det tragiska beskedet slog ner som en bomb i fredags.

Den framgångsrike svenske artisten och DJ:n blev blott 28 år gammal – och han sörjs nu av familj, vänner, kollegor och miljontals fans i Sverige och världen.

I lördags samlades hundratals människor för en minnesstund på Sergels Torg i Stockholm, och i nederländska Utrecht valde en domkyrka i helgen att spela några av Aviciis största hits i kyrkklockorna. Nu gör Oscarskyrkan i Stockholm likadant för att hedra stockholmaren.

Oscarskyrkan på Östermalm i Stockholm var Tim ”Avicii” Berglings hemförsamling. När de i helgen uppmärksammade den nederländska domkyrkans vackra hyllning till den bortgångna 28-åringen bestämde de sig för att göra likadant.

Från kyrkklockorna kommer därför hitlåten ”Wake Me Up” från 2013 att ljuda hela veckan över Stockholms gator och torg.

– Det var en person som hörde av sig till oss och tyckte att vi borde göra samma sak som i Utrecht, så ganska snabbt så har en av våra musiker programmerat klockorna så att låten Wake Me Up spelas klockan 12 varje dag denna vecka, säger Jacob Engvall, informatör vid Oscars församling, till Sveriges Radio.

”Avicii betydde otroligt mycket”

Jacob Engvall menar att det var en självklarhet så fort frågan dök upp.

– Avicii betydde otroligt mycket för otroligt många människor över hela världen. Det såg vi i lördags då det var en hyllning på Sergels torg som samlade väldigt många, säger han till Sveriges Radio och fortsätter:

– Han har helt enkelt betytt mycket för väldigt många och det här är en ganska lätt sak för oss att göra för att hylla honom i hans hemförsamling.

Under tisdagen fanns TV4 på plats utanför Oscarskyrkan för att filma den vackra hyllningen. Här kan du lyssna till när kyrkklockorna spelar ”Wake Me Up”:

Bildkälla utvald bild: Amy Sussman, AP / Wikimedia Commons

Otroligt fint! Vila i frid, Tim Bergling.