Hon börjar sjunga ”O helga natt” – kolla nu när den mixas ihop med ”Hallelujah”

För mig är julen starkt förknippad med tre saker: maten, dekorationerna och, framförallt, musiken som har en förmåga att skapa extra julkänsla med vackra melodier, rörande låttexter och ett genomgående budskap om värme och medmänsklighet.

Och när det kommer till julmusik som skapar känsla, då tycker jag inte att det finns någon bättre låt att avnjuta än den vackra klassikern ”O helga natt”.

Därför blev jag så glad när jag hittade den här vackra inspelningen signerad Jennifer Nettles. Hon har nämligen inte bara tolkat låten rakt upp och ned som så många andra, utan istället lyckats med konststycket att lyfta fram värmen och kärleken ännu mer genom att låta ”O helga natt” vackert övergå i ett annat mästerverk, Leonard Cohens ”Hallelujah”.

Resultatet är så passionerat, så känslosamt – och med en pipa som Jennifer Nettles går det inte att bli annat än tårögd. Så himla vackert!

Om du också tycker att julmusik är bland det mest stämningsfulla med julen så får du gärna sprida vidare den här vackra mixen av två mästerverk. Kanske ger det någon lite extra julkänsla så här med ett par dagar kvar till jul!